یکی از دغدغه های تولید کنندگان رسیدن سالم محصول به دست مشتری است از این رو بسته بندی محصولات بسیار اهمیت دارد.
بسته بندی محصولات معمولا با آکاسیف ، یونولیت ، پلاستیک و…. انجام می شود،از این میان یونولیت به علت داشتن برخی ویژیگی ها در جایگاه خاصی قرارگرفته است.
در این مقاله ما سعی داریم شما را با ویژیگی ها و کاربرد یونولیت بیشتر آشنا کنیم تا با اطمینان برای بسته بندی محصولات خود از آن استفاده کنید.
یونولیت ماده ای سبک، متخلخل و معمولاً سفید رنگ است که در بسته بندی و عایق کاری کاربرد دارد.یونولیت نوعی بسپار سفید رنگ است که طی فرایند های پتروشیمی در صنعت تولید می شود. نام اصلی یونولیت پلی استایرن انبساطی یا EPS است.یونولیت در ایران با نام های پلاستوفوم، یونولیت و آکاسیف شناخته می شود که در بعضی مواقع به آن فیبر سفید نیز می گویند.
مقرون به صرفه بودن در ساختمان سازی
کاهش حجم 30 % استفاده از بتن
ضد ضربه
مقاوم در برابر زلزله
عایق حرارتی و برودتی
عایق صدا
سبکی و سرعت اجرا بالا
قیمت پایین
عایق رطوبتی ( استفاده در ساخت دیوار ، سقف ، کف و…. )
مقاومت بالا در برابر فشار
طول عمر و دوام بالا
قابل بازیافت بودن و عدم آسیب به طبیعت
در انواع اشکال هندسی مورد استفاده قرار میگیرد.
قابلیت رنگ آمیزی و برچسب گذاری را دارد.
یونولیت در برابر حلال های آلی مقاوم نیستند.
اگر درتولید یونولیت از کلروفروکربن استفاده شود می تواند باعث آسیب به لایه اوزون شود.
در هنگام رنگ آمیزی یونولیت با رنگ های روغنی امکان اشتعال یونولیت افزایش پیدا می کند.
یونولیت کاربرد زیادی در صنعت بسته بندی و ساختمان سازی دارد. از این محصول برای حفاظت از اجسام در برابر ضربه و حشرات موزی در صنعت بسته بندی استفاده می شود. همچنین به منظور عایق کاری در ساختمان ها یا برای استفاده کمتر از تیرچه بلوک در سقف ساختمان ها مورد استفاده قرار میگیرد . در مقایسه با سفال از قدرت عایقی بیشتری برخوردار است . به همین دلیل در ساختمان سازی و اماکن به منظور عایق کاری حرارتی و صوتی از یونولیت استفاده میشود . یونولیت هایی که در ساخت آنها از فومهای ایرانی استفاده میشود معمولا در برابر حرارت از خود مقاومت ندارند . اما یونولیت هایی که در آن از فوم خارجی استفاده میشود ، معمولا در برابر حرارت عایق خوبی هستند .